Vijesti

Književna nagrada Mak Dizdar Aleksandri Jovičić

Na ovogodišnju konkurs za neobjavljeni rukopis poezije mladog pjesnika stiglo je 15 rukopisa i to 10 iz BiH, 1 iz Hrvatske, 2 iz Crne Gore i 2 iz Srbije. Žiri koji je radio u sastavu prof.dr. Dijana Hadžizukić, predsjednica, prof. dr. Alija Pirić, član i Hadžem Hajdarević, član odlučio je da rukopis Aleksandre Jovičić koji je došao pod šifrom Lutanja zaslužuje prvu nagradu.

Prva nagrada podrazumijeva štampanje zbirke pjesama, promociju navedene zbirke na manifestaciji Slovo Gorčina, statuetu Gorčina i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura. Drugu nagradu je žiri dodijelio Arminu Stefanoviću iz Sarajevu, a treću nagradu Kenanu Kundačiću iz Zenice. Drugo i treće mjesto podrazumijeva novčane nagrade u iznosu od 300 i 150 eura.

Svečana dodjela nagrada će biti upriličena na ovogodišnjoj manifestaciji Slova Gorčina, tačnije u subotu 5.8.217. na Radimlji. Na ovaj način su nagrađeni autori ušli u krug renomiranih književnika koji su prije dobijali ovu nagradu, kao što su Miljenko Jergović, Mile Stojić, Zilhad Ključanin, Goran Simić, Munib Delalić, Admiral Mahić, Almin Kaplan i mnogi drugi.

I ktomu još...